dimarts, 16 d’octubre del 2012

PISSARRES DIGITALS A L'AULA


Bon dia amics i amigues!

Avui parlarem sobre les noves pissarres digitals que d'ara endavant trobarem a la majoria de les escoles. Quan parlem de pissarra ens imaginem la típica de guix, de color verd. Per poder escriure en ella necessitem un guix blanc i un esborrador, però poc a poc tot això està canviant.La nova era digital ja està aquí portant un nou sistema d'interactivitat entre mestres i alumnes.

Aquesta pissarra digital està composta per un ordinador i un videoprojector (que amb aquest, es projecten tots els contingut que es volen treballar).
En aquest cas, no necessites cap guix, sinò que és un bolígraf amb el qual tu pots pintar directament a la pantalla o pots fer-ho tot a través d'una barra amb eines que trobes a l'escriptori del teu ordinador.

Amb aquesta nova eina pots subratllar damunt de textos de pàgines web, enfocar parts específiques que es volen ressaltar, capturar imatges i treballar sobre elles. Es pot dibuixar, escriure, fer mapes conceptuals, exercicis de simulació per als més petits, vídeos, etc.


Us invitem a provar aquesta eina a classe perquè està demostrat que els estudiants presten més atenció i comprenen millor els continguts. La classe és més activa, per tant els alumnes també estan en una posició més receptiva i de motivació.
A més a més, aquí teniu aquest link que us permetrà descarregar aquest programa perquè tots vosaltres treballeu forces coses amb els infants:

 


 

 

4 comentaris:

  1. Bones! Trobo que és molt interessant aquesta eina, ja que com dieu, els estudiants estan més atents a les explicacions perquè és una eina interactiva i activa on els infants poden participar i es diverteixen utilitzant-la.

    ResponElimina
  2. Bona Tarda, penso que és molt bona eina per interactuar amb els alumnes ja que capten millor les idees i estàn més atents a clase

    ResponElimina
  3. Hola Popper :) També cal dir que és una manera d'ajudar als nens amb dificultats motores, entre d'altres beneficis!

    ResponElimina
  4. I tan! :) a veure si en un futur podem gaudir d'aquesta eina d'aprenentatge amb els nostres infants!

    ResponElimina